Intervju med løypelegger

aaaVi har tatt ei litta prat med løypelegger Kristine Fjellanger (på bildet omgitt av sine nyprintede kart). Uansett om målet er å vinne eller labbe rundt, bør du få med deg disse rykende ferske tipsene til fredagens sprint.
På spørsmål om hvilke utfordringer løypeleggeren har støtt på, kommer svaret kjapt:
– Kartet var ikke særlig oppdatert, men det er fikset nå.

Sprinten er på Moholt Studentby, der frøken Fjellanger selv bor.
– Det er veldig chill å ha arena såpass nærme.

Hun synes det er kult at folk kommer til Norges orienteringsmekka for å orientere seg mellom de rødbrune blokkene, og gleder seg spesielt til å vise fram Moholt.
– Jeg håper det blir stemning på Grounden.

Noe av privilegiet ved å være løypelegger, er at en får en spesiell innsikt i terrenget.
– Løypene vil ha innslag av boligområdet og selvsagt den flotte studentbyen vår. De myke gresslettene byr opp til høy fart og nye perser på kilometertid.

Samtidig understreker hun at dette også er med på å gjøre løypene ekstra utfordrende. Moralen er derfor: Selv om du springer som Pedersli, ikke mist hodet.
Fjellanger kjører en liten plot twist i årets utgave av Tour de Trondheim:
– Vanligvis er det sånn at herreløypene lages først, også kuttes de ned og da har en dameløypa, men nå har jeg altså lagt dameløypene først. Kanskje det er fordi jeg er dame selv, hehe.

Hun har også tro på barneløypene:
– De tror jeg blir morsomme. Det er også viktig å nevne at alle løypene har klatrestrekk til 1. post, hvor det er muligheter for å kapre en lekker klatretrøye.

Med disse kloke ord fra sjefssprinteren selv, ønsker vi alle lykke til!